Familie Kierkelsdag 2006


Zaterdag 7 oktober jl. hebben wij de kinderen van Bair en Mia onze jaarlijkse familiedag gehouden. Dit was de 3e achtereenvolgende bijeenkomst sinds oos Mam gestorven is. Deze keer lag de organisatie in handen van Thea, Henk en kleinzoon Dennis (de zoon van Henk). Het was weer een geslaagd festijn. De dag begon ’s middag bij café Sjrake op de Kleine Laak met koffie en vlaai.

Bep en Thea môtte effe biej kalle


Dao gaon ze….

Van daaruit zijn we groepsgewijs aan een mooie (foto-fiets-orieëntatietocht begonnen. Deze leidde ons door prachtige binnendoorse weggentjes en wegen. We moesten onze ogen goed de kost geven, werd ons vooraf door Thea medegedeeld. Daar heeft iedereen zich mooi aangehouden. Ad en Agnes stonden ergens op de post en verwelkomden ons met zijn favoriete muziek van de Heikrekels en voorzagen ons van een natje en droogje. De wind, de heuvels en vooral niet te vergeten het fietsenzadel, speelden voor sommige onder ons af en toe behoorlijk parten. Dat bleek bij aankomst in de feestruimte. Hun gezichten en de manier van binnenkomen spraken boekdelen.

Hé, hé efkes oêtruste !


Aug tieëd väör ein sanitaire stop!


Ein door de organisatie sjoeën versierde feestruumte en woeä eederein zich thoes veuldje



Ut waas wel effe wachte biej dae barbecue


Ut veel neet mêt, dao môs good naogedachtj waere, wood se in de prieze te valle.

Eten was er in overvloed. Iedereen kon zich tegoed doen aan een scala van vleessoorten en niemand hoefden dorst te lijden want, het was er allemaal royaal aanwezig.

Het optreden van het duo Ad & Agnes

De avond werd gevuld met een aantal woordspellen, wat menigeen de nodige hoofdbrekens kostten want, alles moest binnen een bepaalde tijd af zijn. Verder stond Karaoke op het programma. Een wervelende show kwam uit de doeken met verborgen talenten. Van jong tot oud lieten zich horen.


Zelfs vanuit Zweden waren ze gekomen om de familiedag mee te maken Sacha (dochter van Riny) en haar vriend Eduard.

Uit Nijmegen Judith (dochter van Riny)


Uit Blerick Esther (dochter van Ad) en vriend Joost

Kortom: “Het was weer een heel gezellig familiefeest.”. Zelfs de 13 maanden oude stamhouder Sten, de benjamin van de familie, een vuist groot, heeft zich soms kruipende tussen tafelpoten en grote mensenbenen weten te amuseren. Al met al, een dag om met plezier naar terug te kijken. De foto’s liegen er niet om.


Welk antwoord zulle wae dao invulle sjien ich (Riny) te zègke


We kijken nu al weer uit naar onze volgende familie Kierkelsdag. De organisatie 2007 kan al aan de slag gaan. Wij, de rest van de familie wensen hun alvast heel veel succes toe.

Riny