Familie Kierkelsdag 2011


FAMILIE KIERKELSDAG 2011 WAS EEN BIJZONDERE GEZELLIGE DAG.

Op de eerste plaats hadden we fantastisch weer. Je krijgt wat je verdiend hebt, zegt men wel eens. Met de zon hoog aan de hemel begonnen we alweer aan de 8e familie Kierkelsdag, waarmee we 2004 zijn gestart, een jaar na de sterfdatum van oos Mam.

Deze keer lag de organisatie in handen van: Henk, Bep, Mat, Sjuul, Marit & Dennis die een jaar de tijd hadden gekregen om een leuk programmaatje in elkaar te draaien en we kunnen met nadruk zeggen, dat is hun heel goed gelukt. De locatie waar ze voor hadden gekozen lag op het recreatieoord de Leistert in Roggel. Dit hadden we te danken aan Dennis; hij heeft hier connecties mee en dat was voor onze familie alleen maar boffen.

Het thema van deze dag luidde "Padvinderij" en dat had weer te maken met Henk’s vroegere grootste hobby. Via een fotospeurtocht verkende we ongeveer 2 uurtjes over het zeer uitgestrekt terrein van de Leistert. Groot en klein kon eraan meedoen en amuseerden zich bovenal. Men stond er versteld van hoe groot dat dit gebied wel was. Her en der stonden posten opgesteld die opdrachten uitdeelden en die terplekke moesten worden uitgevoerd, uiteraard alles gericht op de padvinderij.

Ook onze kledij was gedeeltelijk aangepast, tenminste dat was de bedoeling, een enkeling liep zelfs als een echte padvinder rond, in korte broek, het originele hemd de kniekousen en zelfs "de hoed en met zijn vier deuken".

Bij padvinderij staat teamwork voorop. Je creëert dingen met de middelen die er op dat moment zijn. Om wat op te noemen, we kregen pakken spekjes en spaghetti aangereikt waarmee we een hoge toren moesten bouwen dat in een x-aantal minuten tijd klaar moest zijn. Begin daar maar eens aan. Tjonge, wat was dat een kunst om dat ding rechtop te houden. Halverwege zakte ie ineen en je kon weer van voor af aan beginnen. Toch waren er groepen die hier heel goed in waren en kregen daarmee dus ook de verdiende punten. Verder werden allerlei leuke muziek- en doespellen uitgevoerd wat heel veel plezier opleverden. Ja het was een gezellige boel daar op de Leistert in Roggel. En de organisatie had goed gezorgd dat we lekker te eten en te drinken kregen. Ook deze keer mogen we weer spreken van een bijzondere gezellige familiedag, waar jong en oud van heeft mogen genieten.

Henk, Bep, Mat, Sjuul, Marit & Dennis, namens iedereen hartstikke bedankt!!